خاصیت باورنکردنی و اسرار آمیز میوه عناب

در حالت کلی ، گردآوری اطلاعات مهم پیرامون خواص عناب ، نحوه ی استفاده از خواص آن و تداخلات مصرفی عناب فرآیندی مهم و حائز اهمیتی است که گروه تحقیقاتی رویکا در نظر دارد ، برای سلامت و رفاه حال شما عزیزان در این مقاله شرح داده است . بنابراین ، چنانچه تاکنون از عناب استفاده زیاد کرده اید اما از خواص آن ، چندان آگاه نیستید و نمی دانید که باید به چه مقدار مصرف کنید تا به سلامتیتان آسیبی وارد نکند پیشنهاد می کنیم که این مقاله را با دقت بخوانید .


میوه عناب چیست ؟


لازم است بدانید ، میوه عناب که به عنوان خرمای قرمز یا خرمای چینی نیز شناخته می شود ، بومی مناطق آسیا و استرالیا و همچنین اروپای جنوبی و نواحی از جنوب ایالات متحده است . توجه نمائید که امروزه این میوه در سراسر جهان به وفور یافت می شود و بسیار محبوب و دوست داشتنی است . این میوه های کوچک گرد در بوته ها یا درختان گلدار بزرگ با نام (Ziziphus jujuba) رشد می کنند که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد . میوه براق و زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می باشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز ، قرمز تیره یا حتی گاهی بنفش درآمده و ظاهر کمی چروکیده ای پیدا می کند .

 

شایان ذکر است که میوه عناب هم به صورت تازه مصرف می شود و هم به صورت خشک و در طب سنتی جایگزین بسیاری از روش های درمانی و داروهای گیاهی و شیمیایی است . بنابراین همانطور که پیداست دارای خواص و ارزش تغذیه ای بالایی می باشد . در اصل میوه عناب ، شیرین و سرشار از فیبر است . در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک  ۶۵ الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین دلیل از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود . ارزش غذایی عناب بسیار بالاست و منبع خوبی از ویتامین A ، C ، ویتامین های گروه B ، مواد معدنی از جمله آهن ، فسفر و کلسیم و اسیدهای چرب مفید و حائز اهمیت است . عناب هزاران سال است که در طب سنتی چین استفاده می شود ، که از جمله موارد استفاده آن می توان به عنوان داروی آرامبخش ، مسکن قوی و اضطراب و کمک به هضم غذا اشاره کرد .

 

فواید فوق العاده میوه عناب برای سلامتی

معمولا میوه های عناب مدت زیادی است که در داروها برای درمان عارضه ها و یا بیماری هایی همانند بی خوابی و اضطراب استفاده می شود . این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد ، در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است . در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز ، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند .

درهمین راستا ، مطالعات آزمایشگاهی و بررسی های انجام شده ، نشان می دهد که این میوه فواید بی نظیر و چشمگیری در راستای سلامت سیستم عصبی ، سیستم ایمنی بدن و هضم غذا به همراه دارد .

همچنین عناب سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی ، اسیدهای چرب و سایر ترکیبات آلی است که می تواند فواید زیادی برای خواب ، خلق و خو ، سلامتی عمومی و محافظت در برابر بیماری ها داشته باشد . 


بنابراین بر اساس تحقیقات علمی تیم رویکا ، در ادامه به برخی از خواص عناب برای سلامتی اشاره خواهیم کرد :

 

  • خواص آنتی اکسیدانی عناب


در واقع عناب سرشار از منابع قوی و قدرتمند ، بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین های C ، B و A است . علاوه بر این ترکیبات این میوه متشکل از چندین ترکیب آنتی اکسیدانی شامل در درجه اول فلاونوئیدها ، پلی ساکاریدها و اسیدهای تری ترپنیک می باشد . همچنین دقت نمائید که وجود مقادیر زیادی ویتامین C در عناب باعث شده است تا این میوه به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کند . بنابراین به جرات می توان گفت که بیشترین مزایای میوه عناب به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی آن ها می باشد .

همواره آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد اضافی جلوگیری کرده و آن را حذف کنند ، به ترمیم و مهار آسیب سلول ها کمک شایانی می کنند ، و استرس اکسیداتیو مضر و التهاب در بدن کاهش می دهند .

در مجموع تصور می شود که آسیب رادیکال های آزاد یکی از عوامل اصلی ایجاد چندین بیماری مزمن از جمله دیابت نوع ۲ ، بیماری های قلبی و برخی سرطان ها است . به دلیل توانایی آنتی اکسیدان ها در مبارزه با رادیکال های آزاد ، این مواد دارای چندین مزیت سلامتی هستند . بنابراین ،بر اساس بررسی ها و مطالعات انجام شده مشخص گردید که فعالیت آنتی اکسیدانی فلاونوئیدهای عناب به کاهش استرس و التهاب ناشی از آسیب رادیکال های آزاد در کبد کمک می کند .


  • تقویت سیستم ایمنی 


غالبا عناب با ترکیبات عالی و خاصی که دارد به راحتی سییستم ایمنی بدن را افزایش داده و با رشد سلول های سرطانی مقابله می کند . در همین راستا ، بررسی های انجام شده نشان می دهد که پلی ساکاریدهای عناب که قندهای طبیعی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستند ، رادیکال های آزاد را از بین می برند ، سلول های مضر را خنثی کرده و التهاب را کاهش می دهند .

فراموش نکنید که کاهش سطح التهاب و رادیکال های آزاد می تواند به جلوگیری از بیماری های مزمن ، مانند دیابت نوع ۲ ، سرطان ، بیماری های قلبی و تنفسی کمک کند . همچنین لیگنین عناب که نوعی فیبر با خاصیت آنتی اکسیدانی است ، باعث تولید سلولهای ایمنی بدن و افزایش سرعت خنثی سازی این سلولها نسبت به ترکیبات مضر می شود . عصاره عناب سلولهای ایمنی بدن را که به نام سلول های کشنده طبیعی معروف اند را تقویت می کند . این سلول ها می توانند سلول های مضر مهاجم را از بین ببرند .


همچنین میوه عناب سرشار از ویتامین C است که تصور می شود دارای خواص ضد سرطانی قدرتمند و حائز اهمیتی هستند . بدین ترتیب ، از آنجایی که گفته می شود تزریق ویتامین C با دوز بالا سلولهای سرطانی تیروئید را از بین می برد ، بنابراین دیگر نیازی به تزریق نیست . فقط کافی است برای درمان سرطان تیروئید چند عدد عناب بخورید . علاوه بر سرطان تیروئید ، عصاره عناب چندین نوع سلول سرطانی را از بین می برد و برای درمان سرطان هایی از قبیل تخمدان ، دهانه رحم ، پستان ، کبد ، روده بزرگ و سلولهای سرطانی پوست بسیار مفید و موثر می باشد . 


در نهایت ، محققان بر این باورند که این فواید بر تر و طلایی عناب در درجه اول نتیجه ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این میوه است .



/ 0 نظر / 97 بازدید